Förutom att vi ständigt jobbar med Ecodrivning och hela tiden utvecklar vår trafikledning och vårt körsätt så har Nordanå Transport AB de senaste 12 månaderna investerat i 15 nya lastbilar som avsevärt minskar företagets miljöpåverkan. Vi byter löpande ut 15 äldre lastbilar, mestadels med motorer som kallas Euro 5, mot nya fräscha Euro 6-motorer. De nya lastbilarna kan köra på alternativa bränslen, så och för att ytterligare minimera klimatpåverkan kommer dessa nya lastbilar att använda ett alternativt drivmedel som kallas RME (Rapsmetylester).

Löpande utvärdering för störst klimatnytta

Nya lastbilar bidrar också till bättre arbetsmiljö samt ökad trafiksäkerhet. Våra duktiga chaufförer har varit delaktiga i utformningen av denna stora beställning, som har ett sammanlagt ordervärde på nästan 20 miljoner. De har kommit fram till att man önskar lastbilar från både Volvo och Scania som går på samma drivmedel och har ungefär samma antal hästkrafter. Vi kommer löpande att utvärdera vilket som är det mest klimatsmarta alternativet samt vilket märke som är det mest kostnadseffektiva.

Vill du veta mer om kostnadseffektiva och klimatsmarta logistiktjänster så kontakta oss på Nordanå Transport AB så lämnar vi gärna förslag på allt från en transport till outsourcing av era transportfordon. Välkommen!