Coop Logistik kör sina transporter mellan Skåne och Mälardalen med tåg istället för lastbil, vilket sparar miljön för 40 ton koldioxid varje dag. För att förlänga den klimatsmarta transporten hela vägen ut till butikerna i södra Sverige samarbetar man sedan länge med Nordanå Transport. Nu har parterna tecknat ett nytt treårigt avtal.

− Ordern beräknas sysselsätta ett 20-tal medarbetare under tre år framåt, och är därmed det enskilt största avtalet vi slutit i vår 25-åriga historia. För att även framöver kunna leverera med hög kvalitet fortsätter vi att kompetensutveckla vår personal samt investerar i åtta nya lastbilar. Vi är mycket stolta över detta uppdrag och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Coop Logistik, säger Anders Clarén som är vd på Nordanå Transport.

Coop Logistik är ett av få företag som väljer transport genom Sverige med klimatsmarta tåg istället för det ofta billigare alternativet lastbil. Detta ställer höga krav på effektiv och säker omlastning och distribution vidare ut till enskilda butiker, med bibehållet fokus på både kvalitet och hållbarhet.

− Vi har haft ett större samarbete med Nordanå Transport sedan 2013, framför allt för att de har den kapacitet och flexibilitet som krävs för att utföra detta uppdrag, men även för att deras miljö- och kvalitetsmål ligger i linje med våra egna, säger Peter Rosendahl som är transportchef på Coop Logistik.

Om Nordanå Transport

Nordanå Transport erbjuder klimatsmarta logistiklösningar från kontor och lager i Malmö hamn. Företaget etablerades 1994 och har idag 50 medarbetare och 40 transportfordon med optimal miljöprestanda vad gäller både motorer och drivmedel. Bland de större uppdragsgivarna finns Coop Logistik, Fredricsons Trä, PostNord, CMP Norra hamnen, Ewals Cargo, Green Cargo och DHL.